Friday, September 18, 2009

SALAM AIDILFITRI

-HUIA RESIDENCE, AUCKLAND NEW ZEALAND-


ku berjalan di dalam hujan
mencari api yang terpadam
namun sudah sekian lama
hanyalah kelabu..

ku berpijak nyata di sini
tak tergapai bintang di langit
kusiramkan air mata
sebagai hiasan pilu hati ini..
ku lihat di satu sudut sana,
warna warni kuntuman bunga,
merah, unggu, kuning, putih..
menghiasi dada bumi..

moga-moga 
indah nian bumi ini
menyegarkan semangat
    memulih jiwa
agar 
TEGAR MELANGKAH
MENCARI  EPISOD DIARI
SEBUAH KASIH ILAHI

"SALAM AIDILFITRI dari perantau di BUMI KIWI"
MAAF ZAHIR BATIN 

“...dan juga supaya kamu cukupkan bilangan puasa (sebulan Ramadan), dan supaya kamu membesarkan Allah kerana mendapat petunjukNya, dan supaya kamu bersyukur” (Surah al-Baqarah: 185).



kad raya khas buat sahabat di sana..
  
 duit raya :)
Teruskan membina "hamasah" di sisa-sisa RAMADHAN ini,  
SERTA 
                             pulang bersama "thumuhat" baru di EIDFITRI. InsyaALLAH
                                                            
 
                     

7 comments:

Nucleus said...

wah..byknyer duit raya,alhmdulillah,pemurah Tiqah ni...nice entry:-)

syafiqah said...

thanks tqa! tak sabar nak jumpe km.

Ahsani Taqwiim said...

yep..tqa mmg pemurah...haaa....kite bagi duit raye dlm mimpi je taw,,,hiii..klo nak betul2, kna tunggu sultan brunei bagi la kot...

Ahsani Taqwiim said...

syafiqah...
xsabo nak jumpe kamu gak..
tunggu kite di tokyo,insyaALLAH..

Counting on days...hee.

MAY ALLAH MAKE IT EASIER FOR OUR MEETINGS*

GREAT MEMORY, INSYAALLAH

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Selamat hari raya Aidilfitri

seorang musafir said...

salam~
wah,tiqah..puitis!
komprem xreti nk wat cenggitu..sy budak bru blajo~
alhamdulillah,pemurah2..
leh cash out x duit ni tiqah?hehe

Ahsani Taqwiim said...

kepada tarmizi: selamat hari raya maaf zahir batin juge..

kepada seorang musafir:
ala...if boley cash out pun, bukan dpt gune di auckland nie, kan syiro! ish2..silap2,,patutnye kna ketak 100 NZD. heee....

puitis? hee, thats who i am..chewaa,,,